Ik ben op 3 maart 1975 geboren in het Drentse dorpje Beilen. Mijn ouders heten Harrie & Harma Löhr en mijn grote zus heet Bianca. Mijn pa trad vroeger op als bandparodist (allemaal gekke stukjes achter elkaar geplakt , en dan dat playbacken op een leuke, unieke manier met verkleedpartijen) samen met Willem Van Dalen uit Westerbork. Ze traden op met grote namen als André Van Duin & Ted De Braak. Ik was al op zeer jonge leeftijd met pickups, cassettedecks en microfoons in de weer. Een buurjongen deelde dezelfde passie, dus begonnen we met een babyfoon en een geheime zender. Op zondagochtend draaiden we de plaatjes voor iedereen die ons kon ontvangen in een straal van 1km. Die buurjongen was een echte techneut en leerde al snel hoe we verder konden komen met ons bereik. De liefde voor muziek is toen ontstaan. De buurjongen ging door met zenders bouwen en uitzenden op de radio, terwijl ik met de hulp van mijn ouders een drive in show opbouwde. Het duurde maar even voordat ik op alle klassenavonden stond te draaien voor de hele school. Ik merkte dat ik meer interesse had om mensen te vermaken met dom gelul en gekkigheid, dan met gewoon wat plaatjes draaien.

SKOPJE
Inmiddels reisde ik samen met mijn pa vele buurtgebouwen en zaaltjes af in Drenthe. Want ik had nog geen rijbewijs. Toen ik 15 was, kreeg mijn zus verkering met de zoon van de eerste eigenaar van de plaatselijke discotheek SKOPJE. Ik mocht daar eens doordeweeks kijken toen de discotheek dicht was, en ik wist het zeker : DAAR MOEST EN ZOU IK OOIT DRAAIEN! Toen ik 16 werd mocht ik eindelijk op zaterdagavond naar de discotheek. Terwijl andere klasgenootjes het bier drinken en de meisjes hadden uitgevonden, was ik niet weg te slaan bij de dj’s. Het waren 2 oudere jongens die op een leuke manier de plaatjes aan elkaar praatte. Wauw! Dat was heel anders dan hoe ik het deed. Dus ik ging elke avond oefenen op mijn zolderkamer, met een koptelefoon op en een microfoon in mijn hand. Alles opnemen op cassettebandjes, en dan weer terug luisteren. Ik merkte dat het een trucje was, wat gewoon te leren is. Op een avond draaide er een nieuwe dj in mijn favoriete discotheek, en die was SLECHT! Ik ergerde me aan die vent want van hem kon ik niks leren. Dus ik stapte op de grote baas van Skopje af om mijn beklaag te doen. Hij zei “als jij denkt dat je het beter kan, kom je morgenavond maar langs om te draaien”. Skopje was toen ook nog op zondagavond open, en vol goede moed en knikkende knieën ging ik erheen! Mijn koffer vol vinyl plaatjes en een handje vol cd’s begon ik te draaien. Ik pakte meteen de microfoon en stak een verhaal af. Een half uur had ik gedraaid en iedereen was het erover eens : ik werd een SKOPJE DJ! Vanaf dat moment veranderde mijn leventje. Ik ging er 200% voor.

DANCE RADIO – DANCE FM – GEZEUR MET LEUR
Elke zaterdagavond draaide ik tot in de late uurtjes. Maar het wachten duurde me te lang , de discotheek ging op zaterdagavond open om 22.00 uur. Ik verveelde me, dus ik belde mijn oude buurjongen Mark op en van hem kreeg ik een illegale zender. Ik bouwde de schuur van mijn ouders om tot een discotheek/radiostudio en ik begon DANCE RADIO. Elke zaterdag van 18.00 tot 22.00 bracht ik dezelfde gekkigheid als in Skopje op de radio. Dat werd onverwacht een groot succes. Luisteraars konden live in de uitzending een plaat aanvragen, en ik belde ook mensen op. Ik bedacht het spel MISTER X, en zette iemand op locatie in Beilen… en aan de hand van hints moesten de luisteraars hem opsporen. Veel mensen gingen zelfs met een radio op batterijen op de fiets om MISTER X op te sporen. Het was een hele leuke tijd. Op een zaterdagavond kreeg ik een telefoontje van de directeur (Arjan Oosterveld) van het commerciële radiostation DANCE FM in Assen, hij had me gehoord toen hij op de A28 bij Beilen reed. Hij bood me een baan als dj aan. Ik stopte met illegaal uitzenden, en nu werkte ik opeens voor een commercieel radiostation! Mark ( mijn oude buurjongen) bedacht een tijdelijke programmanaam voor me: “GEZEUR MET LEUR”. Wisten wij veel dat ik die naam jarenlang zou dragen! hahaha… Ik maakte bij DanceFm zoveel mogelijk radio als ik kon. Ik was een spons, ik leerde elke dag weer nieuwe dingen. Alle dj’s incl. mezelf hadden een grote collectie aan cd’s. Ik begon in die tijd met het verzamelen en maken van mp3’s. Duizenden cd’s zette ik om naar mp3, ik leende van iedereen cd’s. Ik kocht een HITDOSSIER boek en begon alle hits ooit gemaakt te verzamelen. Het gekke was, dat ik van een krakende jaren 60 plaatje kon genieten maar ook van een nieuwe dance hit. Piratenmuziek en zelfs R&B werd omgezet naar mijn harde schijf. Ik heb tegenwoordig een muziekcollectie waar ik enorm trots op ben! Muziek is waarom je dj bent dus ik wilde een muziekbibliotheekje opbouwen voor mezelf. Dat is 100% gelukt.

van REBECCA RADIO naar HOT RADIO
DanceFm ging failliet, en we gingen met de hele club radio maken bij een lokale omroep in Norg. Dat voelde als een stap terug, dus ging ik REBECCA RADIO een demo sturen. Na een jaar wachten kreeg ik opeens een mailtje van MARC WIERS (nu RTV Noord) dat ik mocht langskomen voor een gesprek. Dat pakte goed uit! Ik mocht beginnen op zaterdagmiddag van 15.00 uur tot 18.00 uur. Ik heb daar veel afgeleerd en aangeleerd. De ochtend-dj RENE STEENBERGEN verliet het station, ik mocht de ochtendshow overnemen! Dat heb ik bijna 2 jaar gedaan. Rebecca Radio ging failliet, waarna ik meteen bij HOTRADIO aan de slag kon. Erwin Peters (nu Veronica) moest en zou me hebben. 2 jaar lang heb ik daar ook de ochtendshow gedaan! Dat was een radio op hoog niveau! Keihard werken maar wel precies radiomaken zoals hun dat wilden… dat zinde me helemaal niet. Ik moest te vaak HOTRADIO roepen, en ik mocht zelf geen muziek uitzoeken.

SIMONE FM
Op een dag zapte ik op de radio en kwam een nieuw radiostation tegen, Simone FM. Ik hoorde daar een bekende stem. Het bleek Wim Drent te zijn die ook in discotheek Skopje draaide. Ik kende hem niet persoonlijk maar ik zocht contact met hem. Via hem werd ik aangenomen als weekend-dj. Ik voelde me als een vis in het water daar. En zo uit het niks, werd me een baan doordeweeks aangeboden! Ditmaal mocht ik radio maken van 16.00 uur tot 19.00 uur. Mijn radioshow heette toen nog steeds GEZEUR MET LEUR hahaha… Het was werkelijk waar een gekkenhuis! Wim en ik waren een SUPER TEAM op de radio. Steeds meer luisteraars vonden hun weg naar Simone FM. Toen ik radio maakte bij die lokale omroep in Norg, had ik een boerenrock bandje ontmoet. Ze noemden zichzelf MOOI WARK. Ze kwamen LIVE spelen in de studio en ik was verkocht. Ik belde op Simone FM die gasten een keer weer op.. en ze hadden net een dag ervoor een nieuwe single opgenomen ” IDIOOT”. Ze stuurde me een demootje op, en ik draaide dat nummer elke uur! Dus 3 x per dag! hahaha… de reacties stroomden binnen! Het leek erop dat deze gasten een HIT in handen hadden. Dus ze kwamen weer LIVE spelen. De jongens van MOOI WARK zijn me tot op de dag van vandaag nog dankbaar, voor het in beweging brengen van de kar! En zo hoort radio te zijn, een dj ontdekt iets leuks.. en dan moet er ruimte zijn om het te draaien!

DE STAP NAAR RADIO CONTINU
Wim Drent had Simone FM verlaten, en werkte nu bij Radio Continu. Hij had me al verteld dat het een leuke club was en had het enorm naar zijn zin. Maar ja, Radio Continu draait veel Hollandse muziek… ik vond dat wel leuk, maar wist niet of dat wel mijn ding was. Ik ben een vrij drukke dj op de radio, dus zou dat wel werken?? Na wat gesprekken hebben we besloten dat ik een show op vrijdagavond kreeg. Het was compleet wat anders, maar het voelde super goed! Ik verhuisde naar zaterdagmiddag omdat ik veel op vrijdag werkte als dj in discotheken. Na een jaar weekendradio te hebben gemaakt besloot het bestuur van Radio Continu dat ze het wel wilden proberen met mij op de doordeweekse dagen! Ik was dan elke middag op de radio te horen van 16.00 uur tot 19.00 uur! Ik was compleet verrast door dit nieuws! Ik weet nog dat ik zelfs gehuild heb, toen ik het hoorde. Want ik had alle hoop al opgegeven dat ik ooit weer een dagelijkse radioshow zou presenteren. Er zijn immers genoeg talenten in het Noorden. Ik maakte soms wel radio op het randje, en had altijd gedoe over de inhoud van mijn shows. Dat wilde ik niet meer, ik wilde weer terug naar het begin, gewoon leuke radio maken. En geloof me, ik voel me momenteel als een vis in het water bij Radio Continu! Dit zal me niet meer ontglippen door 1 of andere stomme actie of ruzie. Zelfs voor een ander station zou ik met wat ik nu allemaal heb, niet willen ruilen. Daar kwam ik achter omdat ROB STENDERS me zocht op 3fm begin 2011, ik ben er 2x op gesprek geweest.. maar straks werk ik 3 maandjes op een landelijk radiostation en dan is er weer iemand beter ofzo, dan kan ik weer oprotten. Ik ben blij met wat ik nu heb, ik heb er altijd hard voor geknokt! Dus dat Hilversumse radio gedoe hoeft van mij niet. Een goeie vriend van me is Martijn Muijs en die werkte toen ook voor REBECCA RADIO, tegenwoordig werkt hij als dj bij Radio538.. en als ik zijn verhalen hoor denk ik: LAAT MAAR!!! hahaha… Maar eerlijk = eerlijk, ik weet ook niet of ik het wel zou kunnen en/of gered zou hebben, hoor! Het fantaseren daarover, is mooier dan een echte landelijke radio DJ te zijn. Iets wat je niet hebt, blijft altijd mooi. Radio maken slaat nergens op en iedereen zou het wel kunnen…maar op de 1 of andere manier is het mijn manier van leven geworden. Het idee dat ik mensen een leuke dag bezorg met mijn muziek en/of het slappe geouwehoer is echt mijn drijfveer. Het maken van flauwekul remixen is inmiddels ook echt NIET meer weg te denken uit mijn leventje. Tegenwoordig woon ik samen met de liefde van mijn leven, Jannie Sesselaar uit Altena. 14 augustus 2011 is een hele belangrijke dag in ons leven, op die dag wisten Jannie en ik dat wij een kindje zouden krijgen. Jannie vind het gelukkig niet erg dat ik radio maak. Dat vind ik heerlijk. Want een dagelijkse radioshow betekent wel dat ik dag en nacht bezig ben met muziek en gelukkig ben ik er mee bezig op een positieve manier. Veel vrienden die ik ken hebben allemaal een studio + bar thuis, maar dat wil ik dus absoluut niet. Geloof me, als je radio aan het maken bent wil je geen kijkers om je heen hebben, die ook nog eens lawaai maken! Dat is echt het ALLERDOMSTE wat je kan doen. Ik heb dat nooit begrepen van collega dj’s. Het is net alsof je een brandende lucifer bij een stukje papier houdt! Hoe de rest van mijn leven verloopt weet ik niet, maar op dit moment ben ik gelukkig en blij! Ik ben super verliefd en wat ik graag wilde in het leven, is 300% gelukt! Niemand pakt deze gelukkige momenten meer van me af …

 

Stefan Leur 1